Atlético wint Europa League na blunder en pech bij Marseille

Atlético Madrid heeft voor de derde keer in negen jaar de Europa League gewonnen.

De Spaanse club was in de finale in Lyon met 3-0 te sterk voor Olympique Marseille. Antoine Griezmann was met twee goals de grote man bij Atlético.

Al na een halfuur had Atlético een riante uitgangspositie zonder dat het daarvoor zelf veel moeite hoefde te doen.

Olympique begon voortvarend, kreeg ook kansen, maar beging in de 21ste minuut een dodelijke blunder.

Klungelig

Keeper Steve Mandada speelde André Zambo Anguissa aan, maar die liet de bal klungelig van de voet springen. Dat buitenkansje liet Atlético-vedette Griezmann zich niet ontnemen en beheerst schoot hij de Spanjaarden op voorsprong.

Klap nummer twee volgde zo’n tien minuten later voor de Fransen toen spelmaker en aanvoerder Dimitri Payet geblesseerd van het veld moest. Er was vooraf al twijfel over zijn fitheid en na ruim een half uur bleek zijn spierblessure in het bovenbeen toch te ernstig. Huilend verliet Payet het veld.

Meteen na rust gooide Atlético het duel definitief op slot. Marseille gooide in, leverde de bal in, Atlético sneed door de Franse defensie en Griezmann rondde af met een fraai stiftje over Mandanda.

De geschorste Atlético-coach Diego Simeone zag op de tribune dat het goed was.

Na die 2-0 verdween de strijd uit de finale. Atlético kwam niet meer in moeilijkheden tegen het onmachtige Olympique, al kopte Kostas Mitroglu nog wel tegen de paal. In de 89ste minuut viel de derde Atletico-treffer via aanvoerder Gabi.

Na 2010 en 2012 mag Atlético zich weer de sterkste noemen in de Europa League.

De hoop van heel Marseille om 25 jaar na het behalen van de allereerste Champions League-titel weer een Europese hoofdprijs te behalen ging in rook op.

Bron: NOS
Foto: Daily Post Nigeria

 

  • Website gerealiseerd door TwinDigital