Caminito del Rey wordt twee keer zo lang en circulair

ALORA – Alsof het daverende succes van de Caminito del Rey sinds de heropening in 2015 niet genoeg is, heeft de provincie Málaga een nieuwe fase aangekondigd voor het wereldberoemde wandelpad door een spectaculaire kloof.

Sinds de kostbare en omvangrijke reparatie en verbouwing van het Pad van de Koning door de kloof Los Gaitanes werd dit al door ruim 1 miljoen bezoekers, waaronder veel Nederlanders, bewandeld. Wie het pad wil lopen moet er altijd snel bij zijn als de kaarten voor een nieuw seizoen worden vrijgegeven om op populaire weekend- en feestdagen nog kaarten te kunnen bemachtigen, zo populair is de Caminito del Rey inmiddels.

Goed nieuws dus voor wie er graag nog een keer heen wil of wie er geen genoeg van kan krijgen: het pad van nu 7 kilometer wordt verdubbeld tot 14 kilometer lengte en wordt circulair. Zo keren wandelaars aan het einde van de route weer terug bij hun auto. Nu is daar nog een transferbus voor nodig die wandelaars in een kleine 20 minuten terugbrengt naar het beginpunt.

Zo snel mogelijk

Het nieuws werd aangekondigd op de Dag van Málaga door Elias Bendodo, afgevaardigde Cultuur van de provincie. Hij kon nog geen datum geven voor opening van het nieuwe gedeelte. Wel wilde hij kwijt dat het zo snel mogelijk zal zijn en dat de route over loopplanken door prachtige beschermde natuur zal leiden die tot nu toe ontoegankelijk is voor bezoekers.

Gesprekken zijn op dit moment gaande tussen de provincie en de regionale regering van Andalusië en de drie betrokken gemeenten: Álora, Antequera en Ardales.

Bron: InSpanje/Ilse Beekman
Foto:  Mientrada

  • Website gerealiseerd door TwinDigital