Drie op rij voor Real na droomgoal Bale en blunders Liverpool-doelman

Real Madrid heeft in Kiev voor de derde keer op rij de Champions League gewonnen. In een finale met drama en een droomgoal werd Liverpool met 3-1 verslagen door de Spanjaarden.

Het favoriete Real begon met hetzelfde elftal als in de finale van vorig jaar, toen Juventus met 4-1 werd verslagen, maar leek meer last van zenuwen te hebben dan het veel minder ervaren Liverpool.

De Engelsen drongen Madrid terug en Roberto Firmino en Trent Alexander-Arnold waren met schoten dicht bij succes. Na een klein half uur kreeg Liverpool een klap te verwerken: spits Mohamed Salah moest naar de kant met een schouderblessure.

Bijna meteen kantelde het duel: Real (dat even later Dani Carvajal verloor) drong nu Liverpool terug en Ronaldo kopte bijna raak.

Karius verschrikkelijk in de fout

Kort nadat Isco de lat had geraakt, ging Liverpool-doelman Loris Karius verschrikkelijk in de fout. Hij gooide de bal tegen de voet van Karim Benzema, die zo de wonderbaarlijke 1-0 maakte.

De Engelsen toonden karakter en Sadio Mané verlengde even later een kopbal van Dejan Lovren: 1-1. Real hield echter het initiatief en dat werd beloond met een goal die nog vaak zal worden herhaald: invaller Gareth Bale werkte de bal met een omhaal in de kruising.

Weer rechtte Liverpool de rug en Mané raakte de paal, maar The Reds misten de kracht om echt aan te dringen.

Het was opnieuw een enorme blunder van Karius die de beslissing opleverde. De Duitser verkeek zich op een schot van Bale en liet de bal door zijn handschoenen glippen: 3-1.

Bron: NOS
Foto: SportsJOE.ie

  • Website gerealiseerd door TwinDigital