Grote verkeersdrukte in Spanje tijdens Semana Santa

MADRID – In de week van Semana Santa en het daaropvolgende Paasweekeinde wordt grote verkeersdrukte verwacht vanuit de grote Spaanse steden.
Zondag is de Semana Santa begonnen; de naam voor de week van Palmzondag tot Paaszondag. De Spaanse Rjksdienst voor Verkeer DGT voorspelt 15,5 miljoen verkeersbewegingen van 23 maart tot en met 2 april. Dat is maar liefst twee procent meer dan vorig jaar.
De verkeersdrukte van Semana Santa kun je zoals elk jaar indelen in twee fasen: de eerste fase liep van 23 tot en met 25 maart en is dus reeds achter de rug. De tweede fase, en tevens de grootste piek aan verkeer, wordt verwacht tussen woensdag 28 en vrijdag 30 maart. Deze drukte zal voortduren tot en met maandag 2 april als het Paasweekend ten einde is.
Het meeste verkeer komt vanuit grotere steden zoals Madrid. De Spanjaarden gaan vooral naar hun vakantiehuis aan de kust, naar dorpen waar processies worden gehouden of ze gaan naar de bergen voor een wintersportvakantie. De meeste mensen kiezen ervoor om met hun eigen auto te gaan. Ongeveer tien procent van alle reizen zal per trein of vliegtuig zijn.
Om deze verkeersdrukte gecontroleerd en veilig te laten verlopen, heeft de DGT de volgende maatregelen getroffen: Er worden extra rijbanen opengezet tijdens de grootste piekuren om het verkeer sneller door te laten stromen, er worden 1.500 extra verkeersagenten en twaalf helikopters ingezet vanuit de Guardia Civil om de veiligheid te waarborgen. Ook zorgt de DGT voor extra agenten die ingezet worden op alcohol-, drugs- en snelheidscontroles.

Bron: InSpanje.NL Sharon van Toldedo
Foto: Fran Márquez

  • Website gerealiseerd door TwinDigital