Grote wijnfraude ontdekt in Spanje. Flessen van € 19 voor € 19.000

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de fraude van wijnflessen. Het gaat daarbij de zogenaamde luxe en zeer dure flessen wijn die door de bendeleden ingekocht werden voor 19 en 100 euro en daarna met vervalste labels, kurken etc. door werden verkocht voor bedragen tot wel 1.900 euro en meer. Het gaat om wijn van Pingus, Flor de Pingus en Vega Sicilia Unico.

Er werden door de politie vier verdachten gearresteerd tijdens drie verschillende operaties in A Coruña (Galicië), Madrid en Málaga. Deze personen kochten pallets vol met 500 flessen wijn van een bodega (wijnhuis) in de regio Ribera del Duero die op die manier voor slechts 19 euro per stuk te koop werden aangeboden.

Daarna werden deze labels vrije flessen wijn voorzien van nagemaakte labels, kurken en alles wat er maar bij komt kijken van de exclusieve Pingus, Flor de Pingus. Deze wijnen zijn van het wijnhuis Dominio de Pingus gelegen in Valladolid in het Ribera del Duero wijngebied. Zij produceren de zogenaamde “cult wijn” die voor zeer hoge prijzen verkocht worden. Deze originele flessen wijn worden tot wel 2.719 euro per fles verkocht (Pingus 2014).

In het geval van de nagemaakte Vega Sicilia Unico wijn betaalden de verdachten tot 100 euro per wijnfles maar werden deze tot wel 1.400 euro per fles via internet doorverkocht. De Bodega Vega Sicilia is geen Italiaanse wijn (al zou je dat denken met Sicilia in de naam) maar is een wijn uit de Ribera del Duero regio in Valladolid. De topwijn van deze bodega is de Unico die tegen zeer hoge bedragen verkocht wordt.

De nagemaakte flessen wijn werden door de verdachten via websites die gespecialiseerd zijn in dure en exclusieve wijnen doorverkocht waarbij door het viertal veel geld is verdiend. Een van de verdachten had een restaurant in A Coruña waar hij ook de exclusieve wijn verkocht.

Bron: SpanjeVandaag
Foto: The Happy Lab

  • Website gerealiseerd door TwinDigital