Luchtverkeer in Spanje krijgt te maken met diverse stakingen deze zomer

MADRID – Als de voorspellingen kloppen krijgen de vliegtuigpassagiers in Spanje deze zomer te maken met diverse stakingen bij luchtvaartmaatschappijen en/of op vliegvelden. We hebben het dan over stakingen bij o.a. Ryanair, Iberia en Aena. Het merendeel van de geplande stakingen moeten eind juli en begin augustus plaats gaan vinden, wanneer de vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen het juist het drukst hebben.

Het luchtverkeer in Spanje zal naar alle waarschijnlijkheid te maken gaan krijgen met veel problemen vanwege geplande stakingen. Sommige van deze stakingen hebben te maken met het vliegveld van Barcelona, andere op alle vliegvelden in Spanje en dan is er nog de staking van Ryanair die alleen betrekking heeft op bepaalde landen, waaronder Spanje en België.

Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje, België, Italië en Portugal heeft besloten op woensdag 25 en donderdag 26 juli te gaan staken. Er is in Spanje, Portugal en België sprake van een 48-uurs staking op beide dagen terwijl het cabinepersoneel in Italië alleen op woensdag 25 juli een 24-uurs staking zal houden. Er zullen tienduizenden passagiers waarschijnlijk de dupe zijn van deze stakingen. Lees hier meer informatie.

Iberia

Het grondpersoneel van het Spaanse Iberia gaat op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli en daarna op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus staken. We hebben het dan alleen over het vliegveld van Barcelona-El Prat, de luchthaven die veel gebruikt wordt door de toeristen die naar de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Barcelona en uiteraard de stad Barcelona gaan. In dit geval gaat het alleen om het grondpersoneel van Iberia zoals de kofferafhandeling, inchecken, onderhoud etc. Lees hier meer informatie.

Aena

Er is een massieve staking aangekondigd op alle vliegvelden (49) van het Aena netwerk. Aena is de vliegveldbeheerder van praktisch alle vliegvelden in Spanje en als de staking doorgaat kunnen 60.000 mensen het werk neerleggen in heel Spanje. Die staking moet dan gaan plaatsvinden op zondag 29 juli en zal dus invloed hebben om alle vliegvelden van Spanje. Het kan zijn dat er meer stakingsdagen bij gaan komen aangezien de vakbonden op dit moment nog onderhandelen met vertegenwoordigers van Aena.

Ibiza

Degene die deze zomer naar Ibiza vliegen moeten ook rekening gaan houden met stakingen van het beveiligingspersoneel op het vliegveld van het party-eiland. De vakbonden hebben stakingen aangekondigd vanaf 20 juli waarbij de kans groot is dat er lange wachtrijen zullen zijn bij de security check op het vliegveld van Ibiza. Vanaf 20 juli wil men diverse stakingen gaan houden maar exacte data zijn nog niet bekend.

Frankrijk

Er wordt ondertussen door de vliegtuigmaatschappijen ook met angstige ogen gekeken naar Frankrijk aangezien er de laatste maanden non-stop stakingen van luchtverkeersleiders plaats hebben gevonden waardoor het Europese vliegverkeer naar en vanuit Spanje flink te lijden heeft gehad. De afgelopen maanden zijn er al minstens 300.000 passagiers die te maken hebben gehad met de Franse stakingen in het luchtverkeer.

Bron: SpanjeVandaag
Foto: ElDiario.es

  • Website gerealiseerd door TwinDigital