Nadal nog altijd klasse apart op gravel, Spanje wint episch gevecht

Rafael Nadal kent op gravel nog altijd zijn gelijke niet. De tienvoudig kampioen van Roland Garros won in de Davis Cup ook de tweede wedstrijd van zijn comeback zonder setverlies, na een afwezigheid van bijna drie maanden.

Dit keer moest Alexander Zverev, de Duitse nummer vier van de wereld eraan geloven. Hij werd in Valencia weggespeeld door Nadal (6-1, 6-4, 6-4) en daarmee kwam Spanje in het kwartfinaleduel op 2-2.

David Ferrer zorgde daarna voor het winnende punt door Phillip Kohlschreiber met 7-6 (1), 3-6, 7-6 (4), 4-6, 7-5 te verslaan.

Zegereeks in Davis Cup

Het was alweer de 24ste overwinning op rij voor Nadal in het enkelspel in de Davis Cup. Vrijdag versloeg hij in een minder indrukwekkend optreden al Kohlschreiber. Alleen bij zijn debuut in 2004 op 17-jarige leeftijd ging hij onderuit tegen Jiri Novak.

Alles lijkt er dus op te wijzen dat Nadal ook dit gravelseizoen weer gaat domineren, zeker omdat Roger Federer pas bij het grasseizoen zijn rackets weer oppakt. Vorig jaar won de Spanjaard de toernooien van Monte Carlo, Barcelona en Madrid en haalde hij de kwartfinales in Rome, voordat hij zijn tiende titel pakte op Roland Garros.

Dat betekent wel dat hij bijna alleen maar punten te verdedigen heeft en dat een misstap hem de eerste plaats op de wereldranglijst kan kosten, omdat Federer vlak achter hem zit en geen punten verliest omdat hij vorig jaar het gravelseizoen ook oversloeg.

Halve finales Davis Cup

Frankrijk is in de halve finales van de Davis Cup de volgende tegenstander van Nadal en co. De titelverdediger versloeg Italiƫ met 3-1. In de andere halve finale speelt Amerika tegen Kroatiƫ, dat met 3-1 won in Kazachstan.

Nederland verloor in de eerste ronde van Frankrijk en moet in september in een play-offduel lijfsbehoud veiligstellen.

Bron: NOS
Foto: Tennis World USA

  • Website gerealiseerd door TwinDigital