Spaanse koninginnen ‘ruziën met elkaar’ in kerk op Mallorca

In Spanje wordt verbaasd gereageerd op een filmpje dat afgelopen zondag is gemaakt van de Spaanse koninklijke familie. Daarop zou te zien zijn hoe koningin Letizia op niet heel vriendelijke wijze probeert te voorkomen dat er foto’s gemaakt worden van haar dochters en haar schoonmoeder.

De Spaanse koninklijke familie is op vakantie op Mallorca. Zondag woonden ze een paasmis bij in de kathedraal van Palma. Na afloop wilde koningin Sofia met haar twee kleindochters Leonor en Sofia op de foto voor de pers. Koningin Letizia leek het daar alleen niet mee eens te zijn.

Ze loopt door het beeld van de fotografen en frutselt aan de haren van haar dochter. Dan volgen wat duwende bewegingen van beide koninginnen en de jonge prinses Sofia, die de arm van haar oma lijkt weg te slaan.

De Griekse kroonprinses Marie-Chantal laat via Twitter merken niet gecharmeerd te zijn van het gedrag van de Spaanse koningin. “Geen enkele grootmoeder verdient zo behandeld te worden.”

Er zijn al langer geruchten dat koningin Letizia en koningin Sofia het niet met elkaar kunnen vinden. Zo zou Sofia ooit hebben geklaagd dat ze haar kleinkinderen nooit ziet. Volgens Spaanse media laat deze video zien hoe het met de familiebanden is gesteld. Overigens gingen koningin Sofia en haar kleindochters uiteindelijk wel samen op de foto.

Bron: NOS
Foto: AFP

  • Website gerealiseerd door TwinDigital