TUI: Spanje meest populaire vliegbestemming

RIJSWIJK – Nederlands grootste touroperator, TUI, laat in een verklaring weten dat Spanje de populairste vliegvakantiebestemming is. Veel Nederlanders pakken de komenden week het vliegtuig, ondanks de tropische temperaturen in eigen land. Maandag 30 juli wordt de drukste dag van 2018 op Schiphol.

Het merendeel van de Nederlandse vakantiegangers brengt de vakantie door aan de Middellandse Zee, dit is de top vijf van populairste bestemmingen:
1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije
4. Portugal
5. Kroatië

Van de Spanje-gangers gaat het overgrote deel naar de Canarische eilanden, met de Balearen eilanden Mallorca en Ibiza direct als favoriet daar achteraan. Kroatië is nieuwkomer in de top vijf.

Curaçao is bij de verre bestemming het meest populair.

Trends zomer 2018
Volgens TUI zijn er drie opvallende trends te bespeuren in de geboekte vakanties deze zomer. Ten eerste ziet de touroperator een behoorlijke toename van de vakanties naar ‘luxe’ eilanden als Mauritius en de Malediven, deze eilanden noteren een plus van 30 procent. Deze vakanties zijn beter bereikbaar geworden zowel in het opzicht van reisssom als van directe vluchten. Vervolgens ziet TUI een voorkeur ontstaan voor kleinschalige en authentieke accommodaties. Niet persé luxe accommodaties, maar wel authenthiek en met maximaal ongeveer 50 kamers, een rustige ligging en persoonlijke service. De ‘Small & Friendly’ hotels bevinden zich vooral in Griekenland, gevolgd door Italië en Portugal, ook in Spanje is dit in opkomst.

Als laatste ziet TUI de behoefte aan belevenis binnen het eigen aanbod van reizen. “Vakantiegangers willen graag iets beleven maar ook weer niet te extreem op reis gaan. We zien dat terug in de belangstelling voor Suriname met haar avontuurlijke tropische regenwoud, spannend en actief maar toch ook vertrouwd”, aldus de touroperator.

Bron: Luchtvaartnieuws.NL
Foto: Van Dam Estates

  • Website gerealiseerd door TwinDigital