Voetballers Spanje dreigen met staking als ze in Amerika moeten spelen

De spelers uit de Primera División hebben via spelersvakbond AFE gedreigd in staking te gaan als het plan van La Liga, de organisator van de Spaanse competitie, om wedstrijden in de Verenigde Staten te gaan spelen doorgaat.

Dat heeft David Aganzo, voorzitter van de AFE, op een persconferentie in Madrid laten weten. “Alle aanvoerders en reserve-aanvoerders zijn tegen de plannen. Unaniem, niemand wil dit.”

Winkels: ‘Totaal geen overleg geweest’

Volgens Edwin Winkels, correspondent in Spanje, is het grootste bezwaar dat er geen overleg is geweest over de plannen om in de Verenigde Staten te gaan voetballen.

La Liga plant een competitieduel in de Verenigde Staten als onderdeel van een nieuwe, 15 jaar durende samenwerking met entertainmentbedrijf Relevent om (ook het Spaanse) voetbal in de Verenigde Staten te promoten.

Aganzo: “De spelers zijn ook verbaasd en boos dat ze niet gekend zijn in de ideeën om wedstrijden in Amerika te spelen. Daarom zijn ze bereid tot het uiterste te gaan om het plan te dwarsbomen.”

EPA

De spelers mogen dan wel tegen de plannen zijn, maar een aantal clubs ziet het juist wél zitten om bijvoorbeeld in New York of Los Angeles te spelen. Het levert ze extra inkomsten en aandacht op, zodat Spanje, ook financieel, in het spoor kan blijven van de wereldwijd gezien populairdere Engelse Premier League.

‘El Clásico’ blijft in Spanje

Het is nog niet bekend wanneer en met welke wedstrijd(en) La Liga naar Amerika wil. Het is wel zo goed als zeker uitgesloten dat ‘El Clásico’, de ontmoeting tussen aartsrivalen Real Madrid en Barcelona, buiten de Spaanse landsgrenzen wordt gespeeld.

Bron: NOS
Foto: Diario AS

  • Website gerealiseerd door TwinDigital