Waar blijft de lente in Spanje?

MADRID – Het is officieel al drie weken lente in Spanje, maar afgezien van hier en daar wat mooie voorjaarsachtige dagen, lijkt het weerbeeld over het algemeen nog achter te lopen bij het meteorologische seizoen.

Terwijl in Nederland en België de lente deze week echt is begonnen, kunnen in Spanje na een paar rustige dagen de paraplu’s en jassen weer tevoorschijn worden gehaald. Met de komst van een front vanuit de Atlantische Oceaan is de temperatuur fiks gedaald. Het instabiele weer blijft op zijn minst tot het weekend aanhouden. Ook de sneeuwgrens wil in sommige gebieden in het binnenland van geen wijken weten en schommelt daar rond de 800 meter.

Het Spaanse weerinstituut Aemet geeft voor woensdag opnieuw waarschuwingen uit verspreid door Spanje voor harde wind, tot windkracht 8, sneeuw, regen en kustfenomenen en hier en daar zelfs lawinegevaar.

Harde wind

Code oranje geldt voor Almería, Melilla, Teruel. Code geel geldt voor de provincies Granada, Jaén, Teruel, Albacete, Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid, Castellón, Valencia, Menorca en Murcia.

Sneeuw

Code oranje voor sneeuw geldt voor de provincies Teruel, Barcelona, Girona en Lleida. Code geel geldt voor Granada, Jaeén, Huesca, Zaragoza, Albacete, Cuenca, Guadalajara, Ávila, Burgos, Segovia, Soria, Madrid, Navarra, Castellón en La Rioja. Code geel voor lawinegevaar geldt voor Huesca, Barcelona, Girona, Lleida en Navarra.

Regen

Code geel voor veel regen geldt voor Teruel, Zaragoza, Barcelona, Girona, Tarragona, Navarra, Biskaje en Gipuzkoa

Kustfenomenen

Onder kustfenomenen verstaat Aemet rukwinden en hoge golven. Code oranje geldt in dit verband voor Almería en Melilla en code geel voor Cadiz, Granada, Malaga, Cantabria, Barcelona, Girona, Ceuta, A Coruna, Lugo, Pontevedra, Ibiza en Formentera, Mallorca, Menorca, Biskaje, Gipuzkoa en Asturië.

Bron: InSpanje
Foto: Wikimedia Commons

  • Website gerealiseerd door TwinDigital