Spaanse Droomhuizen

EEN HUIS KOPEN IN SPANJE: DROMEN, DURVEN, DOEN!

Hoe redden ondernemers in Spanje zich in deze coronatijd? We vroegen het aan Jacqueline van Vliet, mede-oprichter/eigenaar van Spaanse Droomhuizen.

“Net als iedereen hebben we een uitdagende tijd achter de rug. Van een volle agenda en goedlopend bedrijf, stonden we opeens stil en was alles anders. We hebben de tijd benut door nog meer nuttige informatie op onze websites toe te voegen en waren eigenlijk blij verrast toch ook in deze tijd nog veel nieuwe informatie-aanvragen te mogen ontvangen. Overigens zijn we ons bedrijf Spaanse Droomhuizen in de vorige crisis gestart, dus we weten hoe we tegen de stroom in moeten roeien.”

SPAANSE DROOMHUIZEN: KOPEN ZONDER ZORGEN

Samen met haar partner Erwin Hartgring verhuisden zij naar Spanje onder het motto Dromen, Durven, Doen. “We ondervonden zelf hoe lastig het was een woning te vinden in Spanje. In Spanje gaat alles anders met vage regels en veel verschillende makelaars. Dit moet beter kunnen dachten we… De rest is geschiedenis. We startten met Spaanse Droomhuizen en later ook Makelaar Valencia; we kregen veel aanvragen voor deze populaire bruisende stad en prachtige regio. Vandaar dat we in het centrum van Valencia ook een kantoor hebben geopend.”

Intussen zoveel jaren later is Spaanse Droomhuizen een grote en bekende naam.

“Wij begeleiden mensen die op zoek zijn naar hun droomhuis in Spanje. Of het nu een kleine finca in het binnenland is, een appartement in de stad of een moderne nieuwbouwvilla, we zorgen dat mensen precies dat huis vinden waar ze van dromen. Het blijft elke keer weer even leuk om dit te kunnen realiseren.”

 

VAN DE EERSTE STAP TOT NA DE OVERDRACHT

“We informeren en adviseren mensen uitgebreid, in het begin vaak over de verschillende regio´s en daarna uiteraard met het zoeken naar de perfecte woning. Met alles wat daar verder bij komt kijken, dus financiering, een advocaat maar ook renovaties of verhuur. We hebben een breed netwerk van lokale partners in heel Spanje en werken zo makelaaroverstijgend zonder extra kosten. We ontzorgen in het hele proces. We zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt aankopen en vooral kunt genieten! We hebben al veel mensen blij kunnen maken met hun Spaanse droomhuis.

HUIDIGE SITUATIE IN SPANJE OP HUIZENGEBIED

Wat verwacht Jacqueline wat de coronacrisis voor de huizenmarkt in Spanje zal betekenen. “Vooralsnog lijkt de schade mee te vallen als het virus onder controle blijft. De verwachting is dat huizenprijzen zullen stabiliseren en op enkele plekken misschien even licht dalen. Overigens waren de prijzen nog bij lange na niet terug op het peil van de vorige crisis, dus nog steeds heel gunstig.

Onderzoek wijst uit dat mensen op zoek zullen gaan naar meer ruimte. Dus appartementen met ruime terrassen en huizen met tuinen, maar ook een extra werkkamer zodat ze online kunnen werken.

Wat we nu zien is dat de vraag zeker niet is afgenomen. Veel mensen willen juist nu hun dromen in daden omzetten. We horen vaak “pluk de dag” en mensen willen zodra het weer kan nog meer van het leven genieten.

 

TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN HUIS

We vragen Jacqueline nog even naar haar tips voor mensen die overwegen een huis te kopen.
“Juist nu heb je de tijd om je goed voor te bereiden om op het moment dat jouw droomhuis of investeringskans zich voordoet, direct te kunnen toeslaan.

  1. Bepaal je budget en check de financiering. Vergeet niet de kosten koper mee te tellen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.
  2. Maak alvast online een afspraak voor een NIE-nummer (Spaans fiscaal nummer) bij het Spaanse consulaat. Dit heb je nodig bij de overdracht, maar er zijn vaak lange wachttijden.
  3. Verder het allerbelangrijkste: probeer je zoekwensen zo goed mogelijk te formuleren. Bepaal de regio en bedenk goed wat zijn wensen en eisen.

“We hopen vanaf juli weer mensen te mogen helpen bij de zoektocht naar een droomhuis in Spanje.

Hasta pronto!

Meer informatie over het kopen van een huis in Spanje? Kijk dan op deze websites:
www.spaansedroomhuizen.com of www.makelaarvalencia.nl

  • Website gerealiseerd door TwinDigital