Tenminste 310 gewonden na instorten boulevard tijdens concert in Vigo

VIGO – Bij het instorten van een platform wat onderdeel is van de promenade in de stad Vigo in Galicië zijn tenminste 312 personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tijdens een optreden van de rapper Rels B als onderdeel van het O Marisquiño concert. Het publiek wat op het platform stond viel van een grote hoogte naar beneden en sommigen van de personen kwamen in zee terecht.

Het ongeval gebeurde rond middernacht zondagavond toen de Mallorcaanse rapper Rels B een optreden gaf. Door nu nog onbekende reden begaf een houten platform het en bezweek het waarschijnlijk onder het gewicht van de aanwezige concertgangers.

Het geheel van de houten structuur kwam naar beneden zetten waardoor de aanwezigen van grote hoogte naar beneden vielen. Een deel van de mensen kwam onder het puin terecht en een deel van de aanwezigen landde in de zee.

Het is een geluk bij een ongeluk dat er geen mensen zijn overleden. De 312 gewonden liepen lichte tot zware verwondingen op zoals breuken en traumatisch hersenletsel. Vijf van de gewonden zijn er ernstig aan toe en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na het afbreken van het platform kwam er een grote reddingsoperatie op gang waarbij de in paniek geraakte aanwezigen, waaronder veel tieners, opgevangen werden. Duikers hebben tevens het water in de haven onderzocht op zoek naar mogelijk achtergebleven slachtoffers.

Bron: SpanjeVandaag
Foto: BBC

  • Website gerealiseerd door TwinDigital